Reparaties en onderhoud door experts

Kuipersmuziekhuis voert al tientallen jaren reparatie en onderhoud d aan orgels, piano’s en instrument-meubels. Dit doen wij voor zowel kerken, particulieren als bedrijven. Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Wij werken met experts op het gebied van:

Maak nu direct een afspraak.

Hybride orgel

EXTRA STEMMEN OP UW PIJPORGEL?

Het orgel in de Jeruzalem kerk is oorspronkelijk van de orgelbouwer J. Hilboesen en afkomstig uit de Grote Kerk in Tholen (1902). In 1954 werd het door de firma Sanders & Zn. geplaatst in de Oud- Katholieke parochie te Rotterdam. Bij deze overplaatsing werd de tractuur elektrisch gemaakt, met een vrijstaande speeltafel. Het orgel kreeg hierbij een modern orgelfront met een open opstelling. Tevens zijn toen enkele registers aangepast.

In 1991 is het orgel overgeplaatst naar de Jeruzalem kerk in Groningen, door de firma Kaat & Tijhuis uit Kampen. Het orgel is geplaatst vóór in de kerk, boven de preekstoel. Omdat het orgel te weinig draagkracht had voor het goed ondersteunen van de samenzang, zijn door Kuipers Muziekhuis uit Leens op het Pedaal vier digitale “Monarke” stemmen toegevoegd. [Subbas 16’, Gedekt 8’, Quint 5 1/3’, Trombone 8’]
Dit is een stuk maatwerk waar we echt trots op zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Chat openen
Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?