Het kopen van een orgel of gebruikte piano begint in Groningen, bij Kuipers Muziekhuis te Leens. Vanuit Friesland, Groningen en Drenthe komt u naar Leens voor het kopen van een orgel of gebruikte piano. Wij leveren al 65 jaar goed advies, een eerlijke prijs en uitmuntende kwaliteit. Laat u inspireren en adviseren. Een begrip in Groningen, Friesland en Drenthe als het gaat om orgels van Johannus, Content en Mixtuur gebruikte piano’s van Yamaha, Kawai, Miki en Rippen.

Wilt u een nieuw orgel kopen, maar eerst eens online het aanbod bekijken dan is onze webshop een mooie plek om rustig het assortiment te bekijken. Kom zelf luisteren en spelen dan ervaart u wat onze orgels en piano’s ‘in huis’ hebben’. Samen vinden we voor u het juiste instrument. Tip: neem uw eigen vertrouwde bladmuziek mee.

Voor de aanschaf van een nieuw orgel is Kuipers Muziekhuis uw orgel én piano specialist in Noord Nederland. Wij hebben de kennis en de mogelijkheden om u een passend instrument aan te bieden. Parkeren kan bij ons voor de deur. Wij verheugen ons al op uw komst.

Muziek ontstaat uit stilte

Eerst is er stilte, dan vult de muziek de ruimte. Uw orgel neemt een belangrijke plaats in, in uw leven als organist. Er gaat toch geen dag voorbij of u bespeelt uw geliefde instrument. Het plezier dat musiceren u geeft, is daarbij van groot belang.
In de wereld van de klassieke muziek neemt het pijporgel een opvallende plaats in. Het machtige geluid van dit eenmansorkest is een sensatie. Slechts weinigen kunnen zich onttrekken aan de lokkende roep van het orgel in kerk of kathedraal, als ze daar voorbij komen. Wie zou niet wensen achter zo’n monumentaal instrument te zitten om zelf dit fantastische samenspel van orgelpijpen te laten spreken?

Het is u waarschijnlijk wel bekend, dat de hedendaagse klassieke instrumenten borg staan voor vele mogelijkheden. Belangrijk zijn en blijven de klankopbouw, de uitstraling van het instrument en niet te vergeten, de uitdaging die het instrument u geeft.

Wij werken samen met drie beroemde Nederlandse orgelbouwers die onze hartstocht en passie delen. Sinds de jaren ’70 hebben we een zeer goede samenwerking met Johannus uit Ede. In 2013 zijn wij een samenwerking aangegaan met Content orgels uit Ermelo, en in 2019 kwam Mixtuur orgels toonaangevend in Hauptwerkorgels erbij een nieuwe manier van orgel beleven ! Want samenwerken, daar gaat het om!

Een goed orgel vraagt om moderne technologie. Deze moderne technologie vindt u in onze nieuwe modellen. De blaasbalgsimulator is daar één van. Deze fantastische innovatie laat uw orgel ‘zingen’ door drukverschillen in de blaasbalg van een pijporgel te simuleren. Het Sampling systeem geeft het geluid van beroemde pijporgels weer door directe digitale opnamen, waardoor u het originele pijporgelgeluid hoort. U geniet van een ongekende geluidskwaliteit door het uitgebreide audio systeem met hoogwaardige luidsprekers.

Een mooi orgel komt pas echt goed tot zijn recht in een prachtige kerk met een mooie akoestiek. En dat kan nu, bij u thuis! Al spelend waant u zich in de Oude Kerk van Amsterdam, in de Bovenkerk van Kampen of in één van de andere bijzondere kerken en gebouwen. Nooit eerder was galm zo authentiek!

Kuipers Muziekhuis richt zich speciaal op u, als klassieke orgelliefhebber uit de drie noordelijke provincies. Ons specialisme is het klassieke orgel en dat doen we met plezier, al meer dan 65 jaar. Door de talrijke mogelijkheden van de nieuwste orgels laten wij u graag het perfecte orgel kiezen.

Overweegt u de aanschaf van een piano?

Wij leggen u doormiddel van deze pagina uit, waarom kwaliteit bij een [gebruikte] piano belangrijk is.

Eerst een paar gedachten.
Er wordt wel gedacht, dat de kwaliteit van een piano niet belangrijk is. De redenering is dan: ik begin nog maar net te spelen of het is maar puur recreatief spelen. Met andere woorden: ‘als er maar een beetje aardig geluid uit komt’ is het voldoende. Maar een piano is na verloop van tijd écht versleten, ondanks dat er nog wel geluid uitkomt!

De Internet piano.
Op Internet/marktplaats worden veel piano’s te koop aangeboden. Bent u zich bewust van de risico’s? Want als pianospeler maar zeker ook als verkoper/internet aanbieder is het niet gemakkelijk om de technische conditie van een piano te beoordelen. Op het eerste oog kan een piano er goed uitzien. De verkoper zal meestal zeggen dat de piano goed onderhouden is, hetgeen betekent dat de piano – in het gunstigste geval – regelmatig is gestemd.

Geschiedenis

Ons bedrijf is op 01-03-1959 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De heer A.H. Kuipers heeft het bedrijf de naam KUIPERS MUZIEKHUIS meegegeven. Het woonhuis deed in die tijd dienst als showroom en werkplaats. In 1978 is zijn zoon Johan Kuipers bij zijn vader aan het werk gegaan. In zijn beginjaren heeft hij het vak geleerd van repareren en reviseren van elektronische orgels en piano’s. Als het bedrijf in 1994 te koop komt, is het dan ook geen grote stap om dit werk zelfstandig voort te zetten. In 1996 wordt het een Vennootschap Onder Firma, geleid door Johan en Els Kuipers.Sinds 2018 wordt het bedrijf geleid op inspirerende wijze, door Els (Kuipers) Rozema omdat Johan Kuipers op 14-2-2018 overleed.

Doordat het assortiment werd verbreed, was het nodig om in het jaar 1978 een pand aan de Hoofdstraat in Leens te kopen. Dit pand werd verbouwd tot toonzaal en werkplaats voor gebruikte piano’s. Vanuit deze werkplaats/showroom is een begin gemaakt met de verkoop van goede gebruikte piano’s. Met veel plezier is daar tien jaar gereviseerd en verkocht..

In 1988 hebben wij ons huidige pand aan de Hoofdstraat 18-b aangekocht. Dit is een ideaal verkooppunt, met een totale oppervlakte van 360 vierkante meter; alle activiteiten vinden nu plaats onder één dak.

In 2005 hebben pand en parkeerterrein een facelift gekregen. Het resultaat is fantastisch! Wij zijn er nog steeds erg trots op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Chat openen
Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?